HOĆU KOMENTARE!!! ludaci sa sjevera 2006/12/31 HOĆU KOMENTARE!!! HOĆU KOMENTARE!!!
31.12.2006.

Odlazak Vuleta Trivunovića


Ambicije ostaju iste i bez Vuleta TrivunovićaStoper Sarajeva Vule Trivunović u sljedeće tri godine bit će član novog ruskog prvoligaša Himkija, ekipe koja je u minuloj sezoni osvojila prvo mjesto u drugoj ligi i izborila plasman u elitni rang.
Trivunovićev transfer stigao je iznenada. Iz tabora ekipe s Koševa kažu da je ponuda bila previše dobra da bi bila odbijena, naročito zato što njihovom stoperu krajem sezone ističe ugovor pa je postojala bojazan da od njegovog mogućeg odlaska klub ne inkasira ništa. Zato je preduzet jedini logičan korak.

Veliki interes


- Nismo namjeravali prodati Vuleta osim u slučaju da dobijemo odličnu ponudu koja će zadovoljiti i njega i nas. Vuletove partije u protekloj polusezoni bile su takve da su se za njega, između ostalih, interesirali Crvena zvezda, Hansa iz Roštoka i nekoliko klubova iz Poljske, ali je Himki poslao najbolju ponudu - pojašnjava potpredsjednik Sarajeva Mensud Bašić.
On ističe da prodaja Trivunovića ne znači da se Sarajevo odriče svojih ambicija te dodaje da će klub za ostvarivanje ciljeva angažirati adekvatne zamjene.
- Sve ostaje isto. Želimo titulu i Kup. Sarajevo neće biti hendikepirano odlaskom Trivunovića. Naprotiv, od novca od transfera ne samo da ćemo moći pronaći dobru zamjenu za njega već ćemo moći dovesti još neka pojačanja, uložiti dio novca u razvoj kluba i dobro se pripremiti za proljetnu bitku na dva fronta - kaže Bašić.
O imenima koje bi čelnici kluba voljeli vidjeti na Koševu još se ne špekulira.

Ovako rade i najveći


- Nema imena, jer ne želimo da Sarajevo služi menadžerima i igračima za promociju. Recimo, pričalo se da obeštećenje za Trivunovića iznosi 35.000, pa 90.000, pa 100.000 eura, dok mi nismo odlučili da to presječemo i postavimo znatno veću cijenu. Govorili su nam da ga nikada nećemo prodati za taj novac, a evo, uspjeli smo.
Nažalost, kod nas je došlo do zamjene teza, pošto na transferima najviše zarađuju menadžeri. Ovim smo potezom završili s tom praksom i, nadam se, motivirali i druge klubove i dali im primjer da igrači ne moraju biti prodavani u bescjenje već u njegovu i korist kluba, kao što to rade i najveće evropske ekipe - završava Bašić.

M. TANOVIĆ


Najveći transfer u posljednjih pet godina


Bašić kaže da je visina obeštećenja tajna, ali da je riječ o najvećem transferu nekog igrača iz Premijer lige BiH u posljednjih pet godina.
- Zamislite kako je kada igrač dobije ponudu kojom rješava egzistenciju? Vule je uvijek bio veoma korektan, igrao je čak i povrijeđen. Veliko je pitanje šta bi se desilo da smo odbili ponudu. Ko zna da li bi nam se to vratilo na neki ružan način i da li bi Vule uopće mogao nastaviti igrati na svom nivou - kaže Bašić.