HOĆU KOMENTARE!!! ludaci sa sjevera 2007/03/09 HOĆU KOMENTARE!!! HOĆU KOMENTARE!!!
09.03.2007.

Vozom u Mostar

Vozom u Mostar
Približava se derbi 17. kola i jedna od najvažnijih utakmica za bordo tim u ovoj polusezoni. Iako je dijelom zagarantovana regularnost TV prijenosom, našim fudbalerima je potrebna velika podrška. Navijači idu organizovano u Mostar i to vozom, a svi koji žele ići i bodriti Sarajevo trebaju doći u 6:30 na Željezničku stanicu gdje je okupljanje navijača. Malo poslije navijački voz kreće za Mostar. Bodrimo bordo!

Što se tiče našeg tima, situacija je, možemo reći, bolja nego za susret protiv Jedinstva. Oporavio se Semjon Milošević koji tvrdi da je spreman za utakmicu, a na Musemiću je da odluči hoće li ga uvrstiti u startnu 11-orku. Svakako je sada i jača konkurencija u odbrani što nam je falilo u prošlom kolu.

Ostaju još povrijeđeni Muharemović i Babić koji će svojim povratkom upotpuniti ovu ekipu, ali do toga još moramo pričekati.

09.03.2007.

Izjava pred derbi

Evo šta kaže naš strateg Husref Musemić pred meč sa Zrinskim u nedjelju:

Respekt protivniku


- Svaki tim, pa tako i Zrinjski, ima pravo na želje. Činjenica je da je Sarajevo lider Premijer lige. Imamo četiri boda više od Zrinjskog, koji će u nedjelju biti pod mnogo većim pritiskom od nas. Za razliku od našeg domaćina, bili bismo zadovoljni i remijem.
Naravno, Musemić respektuje nedjeljnog protivnika.
- Zrinjski je jedna od najboljih ekipa u BiH. Za razliku od nas, nisu mnogo mijenjali igrački kadar. Umjesto Senegalca Lamine Diare stigao je Zoran Rajović. Ipak, budemo li pružili igru na nivou naših mogućnosti, vjerujem da možemo ostati neporaženi - ističe Musemić.
Ekipa je posljednja dva dana trenirala na glavnom terenu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Priključio se Milošević


- Semjon Milošević je dobio zeleno svjetlo od doktora da se može priključiti treninzima, dok je Edin Šaranović to već učinio - riječi su Musemića. Šaranović je bio van stroja zbog problema s vratom.
- Hvala Bogu, sada je sve uredu. Na raspolaganju sam stručnom štabu - kaže Šaranović