beats by dre cheap

Koševo

Fudbalski Klub Sarajevo sve svoje domaće utakmice igra na najvećem stadionu u Bosni i Hercegovini, Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović - Hase. S pravom nazvan hramom sporta, stadion Asim Ferhatović - Hase je postao sportski bastion na kome su postavljeni temelji vrhunskog sporta u BiH, a i tadašnjoj Jugoslaviji.

Velika je njegova uloga u razvoju kvalitetnog sporta, u periodu iza Drugog svjetskog rata. Izgrađen je na prostoru sireg područja koševske doline, gdje su se prostirali predjeli zvani Curcica vila i Pionirska dolina. U njegovoj gradnji, s kraja četrdesetih godina dvadesetog vijeka, učestvovale su omladinske radne brigade, ne samo iz Sarajeva, već i iz cijele BiH. Angažovani su bili i građani, koji su poklanjali radne dane, gradeći stadion sa velikom ljubavi i entuzijazmom. Završetkom koševskog stadiona, Sarajevo dobiva velelepno sportsko zdanje, na kome će se moći održavati sportske priredbe najvišeg ranga.

 

Na stadionu Asim Ferhatović - Hase su i Sarajevo, ali i Željezničar igrali svoje sluzbene i prijateljske međunarodne utakmice. Pamte se veliki mečevi Sarajeva protiv Manchester Uniteda, Real Madrida, Hamburgera, reprezentacije Sovjetskog saveza, zatim utakmice Željezničara protiv Derby County-a, Bologne, Intera, Santosa ...

 

To su bile samo neke od brojnih međunarodnih mečeva igranih na stadionu Asim Ferhatović - Hase. I reprezentacija prethodne Jugoslavije i BiH, igrale su svoje utakmice na stadionu Asim Ferhatović - Hase.

ludaci sa sjevera
http://sampionifks.blogger.ba
13/01/2007 17:10